Papouškův smích

26.3.2017
Citace:
Schwing, Raoul et al., Positive emotional contagion in a New Zealand parrot, Current Biology, Volume 27, Issue 6, R213 - R214
Zdroj
Dospělý nestor kea z novozélandského Fiordlandu (Mark Whatmough (Milford Sound, Key Summit, The Divide, Queenstown) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons).

Smích jako projev veselí a radosti známe u primátů a některých dalších savců, např. krys. Novozélandští biologové ho poprvé zaznamenali i u ptáků, konkrétně u papoušků nestor kea (Nestor notabilis), kteří žijí v zalesněných horských oblastech Jižního ostrova. Jde o velmi inteligentní a učenlivé tvory. Při svých hrách vydávají specifické zvuky, jež nepoužívají nikdy jindy. Při přehrání jiným keám vyvolává hravou radostnou náladu i u nich, což je typickým projevem smíchu. Jejich veselou hru můžeme shlédnout zde. Dospělého papouška nestor kea z novozélandského Fiordlandu vidíme na obrázku (Mark Whatmough (Milford Sound, Key Summit, The Divide, Queenstown) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons).

 
Odeslat komentář k článku "Papouškův smích "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek "Papouškův smích " e-mailem

Diskuse/Aktualizace